more from
Inner Ear

Αντιλόπη

by The Boy

/
 • Streaming + Download

  Purchasable with gift card

   

 • Vinyl LP
  Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Αντιλόπη via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Και οταν μετρήσουμε πόσοι μείναμε πίσω θα πούμε ένα αχ και θα πάρουμε το δρόμο για το κοντινότερο μπαρ. Χτυπάμε τα πόδια μας στο ρυθμό. Πιάσε με δυνατά για να μη σου φύγω. Θέλω να μένω μόνη μου τελευταία. Θέλω απλά να βλέπω τα βίντεο. Θα μετρήσουμε μέχρι το τρια και θα πούμε ταυτόχρονα το αγαπημένο μας μέρος στη Γη. 1-2-3 Εδώ. Μαζί σου. Και όταν μετρήσουμε με πόσους φιληθήκαμε θα πούμε ενα αχ και θα πάρουμε το δρόμο για το κοντινότερο μπαρ. Σφίγγουμε τα δόντια μας απ’το μπάσο. Αγκάλιασε με σφιχτά για να μη σου φύγω. Θέλω να τελειώνω μόνη μου τελευταία. Θέλω απλά να βλέπω τα βίντεο. Θα μετρήσουμε μέχρι το τρια και θα πούμε ταυτόχρονα το αγαπημένο μας μέρος στη Γη. 1-2-3 Εδώ. Μαζί σου.
2.
Δεν παιρνω τα χέρια μου απο πάνω σου. Δεν θα μας χωρίσει κανείς. Όταν κοιτάμε τον ουρανό είναι σαν να υπάρχει Θεός. Δεν παίρνω το βλέμμα μου απο πάνω σου. Δεν θα μας πειράξει κανείς. Όταν λέμε σ αγαπώ ειναι σαν να υπάρχει Θεός.
3.
Μέσα στο σπίτι. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Ο ανεμόμυλος γυρνάει. Νιώθεις καλύτερα σήμερα; Μένεις στα Ιλίσια. Θα πεθάνεις στο Κουκάκι. Σε θυμάμαι να είσαι καλά στους Αμπελόκηπους όταν ήμασταν τα παιδιά των θεών. Μέσα στο σπίτι ερωτεύομαστε τοίχους. Και αν κάνουμε έναν γιό θα τον βαφτίσει το απορρυπαντικό. Πεθαίνω στα Εξάρχεια. Θα αναστηθώ στα Πατήσια. Με θυμάμαι να είμαι καλά στο Αλφαβίλ όταν ήμασταν τα παιδιά των Θεών. Μέσα στο σπίτι καλλιεργούμε σεντόνια. Και όταν ανθίσουν δυο λευκά θα μεγαλώσουνε σαν φαντάσματα. Μέ λένε Βικτώρια. Εμένα λένε Ομόνοια. Σε θυμάμαι να είσαι φιλμ και φίλη μου όταν ήμασταν τα παιδιά των Θεών. Μας θυμάσαι και συ όταν ήμασταν τα παιδιά των Θεών. Γεννιέσαι στο Μητέρα. Πεθαίνεις στο Ίδρυμα Νιάρχου.
4.
Την ώρα που ξεκινάει το μάστερσεφ, είμαι χαρούμενος. Έχω ένα λόγο να ζω. Πάνω που το τέλος έμοιαζε κοντινό. Σωτήρη, Λεωνίδα και Πάνο, συγνώμη για τον ενικό. Σας ευχαριστώ. Πάνω που το τέλος μου έμοιαζε κοντινό. Ξυπνάμε και απ το πρωί το μόνο που νιώθουμε είναι κάτι κακό μέσα μας να ζει. Φοβάμαι πως θα μας μιλήσει. Πως θα με φιλήσει. Κάτι κάκό μέσα μου ζει. Μα την ώρα που ξεκινάει το μάστερσεφ, είμαι χαρούμενος. Έχω ενα λόγο να ζω. Πάνω που το τέλος έμοιαζε κοντινό. Σωτήρη, Λεωνίδα και Πάνο, θα τα πούμε εμείς αύριο. Θα μαγειρέψω εγώ. Πάνω που το τέλος έμοιαζε κοντινό.
5.
Μου αρέσει που είμαστε μόνοι μας. Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Ένα τέλος λένε κυκλοφορεί στα περιοδικά της Ομόνοιας. Κοίτα τη γάτα. Πως της αρέσει που είμαστε πάλι μαζί. Μου αρέσει που είμαστε μόνοι μας. Οι γονείς μας δεν απαντάνε πια στο τηλέφωνο. Η τηλεόραση δείχνει μονο επαναλήψεις των friends. Ένα τέλος λένε κυκλοφορεί στα περιοδικά της Ομόνοιας. Κοίτα τη γάτα. Πως της αρέσει που είμαστε πάλι μαζί. Ο καιρός είναι καλός, μα δεν θα βγούμε. Θα μείνουμε μόνοι μας. Την τελευταία φορά που ονειρεύτηκα ήταν άγριο. Είδα κόκκινα γράμματα και δυό άφθονα πλάσματα που αναπνέανε μες το δωμάτιο. Σήμερα σειρά σου να γράψεις τραγούδι. Μου αρέσει που είμαστε μόνοι μας.
6.
Προτιμας να ακούς τραγούδια που μιλάνε για το τέλος του κόσμου. Όπως τα τραγουδάνε τα κορίτσια μέσα απ’ τα υπνοδωμάτια τους. Τυλίγεις το πρόσωπο μου με το καλσόν. Είναι γνωστό οτι ονειρευόμαστε μόνο το λάθος. Κάτω απ’το πάπλωμα μου δείχνεις τον νεανικό σου εαυτό και είσαι πιο όμορφη τώρα που μεγαλώνεις. Δεν μου επιτρέπεις να μην είμαι καλός. Δεν σου επιτρέπω να συνεχίσεις να υποφέρεις. Σήμερα όλη τη μέρα θα δούμε ντοκυμανταίρ για μανιακούς δολοφόνους αγκαλιασμένοι στον καναπέ μαζί με τη γάτα. Θα σηκωθείς εσύ να φέρεις τα πατατάκια. Θα σηκωθώ εγώ να σβήσω το καλοριφέρ. Κάτω απ’ το παπλωμα μου δείχνεις τον νεανικό σου εαυτό και έχεις πιο πλάκα τώρα που μεγαλώνεις. Δεν μου επιτρέπεις να μην είμαι καλός. Δεν σου επιτρέπω να συνεχίσεις να υποφέρεις.
7.
Και όταν οι δρόμοι όλοι αδειάσουν. Και όταν μας κλείσουνε τα φώτα. Θα κοιταχτούμε στο σκοτάδι τρυφερά εγώ, εσύ και η γάτα. Και όταν αρχίσουν οι σειρήνες. Και όταν ακούσουμε κραυγές. Θα στριμωχτούμε στο κρεβάτι και θα κάνουμε αγκαλιές. Και όταν δεν έχουμε πιά ονόματα. Και όταν γεμίσουμε νεκρούς. Θα μας γκριζάρουν τα μαλλιά και θα τα βάψουμε ξανθά. Και όταν τελειώσουν οι ειδήσεις. Και όταν τελειώσουν και οι σειρές. Θα στριμωχτούμε στο κρεβάτι και θα κάνουμε αγκαλιές. Και όταν οι δρόμοι όλοι αδειάσουν. Και όταν μας κλείσουνε τα φώτα. Θα κοιταχτούμε στο σκοτάδι τρυφερά εγώ, εσύ και η γάτα. Και όταν αρχίσουν οι σειρήνες. Και όταν ακούσουμε κραυγές. Θα στριμωχτούμε στο κρεβάτι και θα κάνουμε αγκαλιές. Και όταν δακρύσουν τα παγάκια. Και όταν τελειώνουν τα κοκτέηλ. Θα χορεύουμε το Media Luz και θα 'ναι όλα οκ.
8.
Κοίτα την Αθήνα. Σ’αρέσει που έχει γίνει μια τεράστια παραλία; Καβάλα στις ατμομηχανές διασχίζουμε την άμμο. Στ’ακουστικά μας 12 ώρες συνεχόμενα κύματα από την Καλιφόρνια. Ο κόσμος αυτός δεν θα τελειώσει έτσι. Θα τον προσέχει το κορίτσι, το αγόρι και η γάτα. Τις νύχτες σκάβουμε λαγούμια και ψωνίζουμε από τα υπόγεια καταστήματα. Ανταλλάζουμε ρύζι με μπλουζάκια Rockwave 1998. Ο κόσμος αυτός δεν θα τελειώσει έτσι. Θα τον αγαπήσει το κορίτσι, το αγόρι και η γάτα. Μου λείπει το διαμέρισμα μας στα Ιλίσια. Το ασανσέρ. Άτομα 2. Ο τρίτος όροφος. Το ληγμένο κρασί στο ψυγείο. Όλα αρχίσαν μια Κυριακή που ανοίξαμε το παντζούρι και είδαμε στον φωταγωγό μια αντιλόπη να μας κοιτάει στα μάτια. Ο κόσμος αυτός δεν θα τελειώσει έτσι. Θα τον συνεχίσει το κορίτσι, το αγόρι και η γάτα.
9.
Δεν υπάρχει κρεβάτι για τον Θεό είπε ο γιατρός. Ο ήλιος κλαίει, το φως ιδρώνει, θέλω να νιώσω και γω λίγο νεκρός. Βγάλτε τα ρούχα σας και βγείτε στο μπαλκόνι. Να δούμε ο ένας του άλλου τις παιδικές ουλές. Φωτογραφίες με σημειώσεις. Λευκώματα και επιστολές. Δεν υπάρχει κρεβάτι για τον πατέρα είπε ο γιατρός. Η κόρη κλαίει, ο κόσμος τελειώνει, θέλω να νιώσω και γω λίγο νεκρός. Δείξε στο θάνατο πως γίνεσαι αηδόνι. Να δούμε ο ένας του άλλου τις παιδικές ουλές. Δάκρυα και χάδια και υποσχέσεις και αγριάδες και υπερβολές. Ελπίζω να σαι καλά και ας μη μιλάμε πιά. Ακους και συ τις κραυγές έξω απ'το σπίτι σου. Βγάλε τα ρούχα σου και βγες στο μπαλκόνι. Να δούμε ο ένας του άλλου τις παιδικές ουλές. Δάκρυα και χάδια και υποσχέσεις και αγριάδες και υπερβολές.
10.
Δεν μπορώ να φοβάσαι. Πως μπορείς να φοβάσαι όταν αγαπάς τη ζωή. Μη φοβάσαι κορίτσι. Μην τους ακούς. Μην τους ακούς. Μην τους ακούς. Είναι για μας η ζωή. Και αν σκοτάδι γεμίσει και το πτώμα του γείτονα μυρίσει. Καλούμε το πνεύμα του μελισσιού. Τα μάτια κλείσε. Θα σε πάω όπου θέλεις. Θα πάμε παντού. Μόνο μην τους ακούς. Μην τους ακούς. Μην τους ακούς. Είναι για μας η ζωή.

about

Η “Αντιλόπη” γράφτηκε, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε διαδικτυακά την πρώτη βδομάδα του lockdown στα μέσα Μαρτίου του 2020.
Πρωταγωνιστές της είναι το Κορίτσι, το Αγόρι και η Γάτα.
Στο μικρό διαμέρισμά τους κάπου στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να προστατεύσουν ο ένας τον άλλο, δεν φοβούνται τίποτα και τα βράδια ονειρεύονται το έξω.
Το έξω κάποιες φορές είναι ίδιο όπως το ξέρανε, με τα μπαρ, τα σινεμά και τα ταβερνάκια.
Άλλες φορές είναι πιο σιωπηλό, τίποτα δεν είναι στη θέση του, όλα είναι καλυμμένα με άμμο.  
Δεν είναι ένας κόσμος που έχει τελειώσει. Είναι ένας κόσμος που μόλις άρχισε.

credits

released September 14, 2020

μουσική-στίχοι-παραγωγή: The Boy
φωνή, πιάνο, βινύλια, αντονέλλι, περκάσιον: The Boy
κιθάρες: Γιώτης Παρασκευαϊδης

Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε από τον Γιώτη Παρασκευαϊδη στο studio ΑUX.
Το μάστερινγκ έγινε από τον Στέφανο Κωνσταντινίδη στο Fabrika Music Studio.
Το artwork είναι μια δημιουργία του Νίκου Πάστρα.

license

all rights reserved

tags

about

The Boy Athens, Greece

contact / help

Contact The Boy

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like The Boy, you may also like: